LA SALUT DEL DOCENT:

Durant la primera quinzena del mes de juliol de 2009 es van realitzar quatre cursos de “Tècniques de Relaxació per a Mestres i Professors” (el síndrome del "burn out"). Aquests es van dur a terme a les Universitats d’Estiu:
- Universitat de Vic (UVIC)
- Universitat Ramon Llull (Blanquerna)
- Universitat de Barcelona, Facultat de Geografia i Història (Col·legi de Llicenciats en Filosofia i Lletres)
- Centre Tecnològic Universitari de Granollers (CTUG)

Els cursos van tenir una molt bona acollida amb participants del món de l'ensenyament i de la salut. Les enquestes de satisfacció van ser molt satisfactòries amb una gran demanda de continuïtat. Per aquest motiu ja s’està treballant per a oferir tallers de recolzament i seguiment durant tot l’any, així com en la millora dels cursos de l’any vinent.

.
.
TALLER I SESSIONS DIRIGIDES AL PERSONAL SANITARI 2009 (GESTIÓ DE L'ESTRÈS)
.
Taller de Relaxació Dinàmica de Caycedo:

El dia 9 de desembre es va realitzar aquest taller, dirigit al mateix personal sanitari de l'ABS 5. Aquesta activitat va tenir com a objectiu primordial cuidar la salut del personal sanitari. D'aquesta manera, es va voler oferir un ventall d'eines necessàries per viure amb qualitat i seguir exercint aquesta tasca humanitària com és cuidar els pacients. Aquest treball va estar guiat i reconduït per Montserrat Mestre.
.
LLoc: aula sanitària, ABS 5 Mataró .

Sessions de Relaxació i Tai Chi Chuan:
En el Centre d'Atenció Primària ABS 5 Mataró, es van posar en marxa, de forma pionera, sessions de Relaxació en moviment i Tai Chi Chuan dirigides al personal sanitari (metges/es, infermers/es, assistents/es socials, auxiliars de clínica, administratius/ves...). Aquesta activitat pretenia ser un reforç setmanal durant el mes de maig, que permetia gestionar d'una forma divertida i positiva l'estrès en el treball, millorant, al mateix temps, la capacitat de resposta en el tracte diari amb els pacients.
.
Les sessions es van realitzar els divendres 8, 15 i 22 de maig de 14h a 15h al 1r pis de l'ABS 5, aula sanitària, dirigits per la infermera Montserrat Mestre.
.
.
ACTIVITATS PER PACIENTS 2009


El passat 3 de desembre van finalitzar les 5 sessions de Sofrologia, relaxació, dirigides al grup de pacients amb ansietat i estrès, dins de l'ABS-5. Va tenir una molt bona participació i les enquestes de satisfacció van ser molt favorables, amb demanda de continuitat. Montserrat Mestre va dirigir el grup amb la col·laboració de dues infermeres més.