CURSOS

Taller de Relaxació (Sofrologia) aplicat a grups de Pacients amb Ansietat i Estrès de l'Atenció Primària

Els tallers del 2008 es van realitzar els dimecres 15, 22 i 29 d'octubre a l'A.B.S.-5 de Mataró. El taller fou dirigit exclusivament per als pacients de la mateixa A.B.S. Aquests van quedar molt satisfets de l'experiència, lliurant les següents valoracions:


"Patia insomni i gràcies a la relaxació dormo tota la nit"


"Arrel del taller, realitzo la relaxació cada matí i així em sento viva, desperta, alegre..."


"És una experiència molt interessant. M'he relaxat molt, quasi no sentia el cos. Em sento molt bé. S'haurien de fer aquests tallers un o dos cops per setmana en els centres d'ABS"






TALLER DE RELAXACIÓ (SOFROLOGIA) DIRIGIT AL PERSONAL SANITARI EN L'ATENCIÓ PRIMÀRIA 2008

El treball amb pacients és origen de tensions internes i interpersonals. Avui en dia, a més a més, la càrrega i exigència assistencial ha augmenta progressivament en els ambulatoris. Així doncs, l'accessibilitat i la flexibilitat que es demana al professional sanitari, juntament amb la falta de mitjans o limitacions per a desenvolupar la pròpia tasca (llistes d'espera, temps de visita, manca de material, menys cobertura de personal...) produeix un estat d'esgotament, estrès o desmotivació professional. Com a conseqüència, és necessari un major foment de tècniques terapèutiques adients per gestionar millor l'estrès laboral i facilitar el desenvolupament de la vida professional, dins d’aquesta nova dimensió contextual més complexa.

Objectius:
- Aprendre a relaxar-se

- Cuidar-se com a persona i com a instrument de treball

- Millorar la capacitat de gestionar el temps
- Identificar el sentit de l'humor i incorporar-lo dins la feina diària
- Motivar-lo a participar en el seu desenvolupament professional, tan individual com dins del grup de treball


Personal Sanitari ABS-5 (Mataró)