COM RECUPERAR LA SENSACIÓ DE CONTROL DE LA SEVA PRÒPIA VIDA?

Els canvis produïts els darrers anys, han suposat un augment progressiu en la incidència de les malalties psicosomàtiques. Com a conseqüència, un major desenvolupament de la necessitat de tècniques terapèutiques més adients per aquests pacients front la necessitat de guariment de la seva malaltia.
.
Als EUA i a Europa en la medicina psicosomàtica utilitzen des de fa anys les tècniques de relaxació (Jacobson, Schultz). A Espanya, gràcies al Dr. Alfonso Caycedo, des de l´any 1960 s'apliquen aquestes tècniques, especialment la Sofrologia i la Relaxació Dinàmica de Caycedo, a tot tipus de pacients. Sobretot a persones amb transtorns d'ansietat, d'estrès, depressió, etc.


En el Centre d'Atenció Primària (A.B.S.-5 de Mataró), des de l'any 2007, es realitzen aquest tipus de tallers com a millora de la salut mental i emocional i com a demanda dels propis pacients. Dirigits per l'infermera Montserrat Mestre, aquestes activitats estan tenint una molt bona acceptació. Els pacients manifesten que se senten una mica millor, la visió per a la seva salut és més optimista i això fa que gaudeixin més de la seva vida.